
Dessert
Het eindgerecht van elk etentje waar iedereen zich op verheugt. Vaak is het dessert zoet van smaak, maar ook zijn er hartige vormen van desserts. Het dessert is tevens ook de laatste kans om nog indruk te kunnen maken op je klanten.
Het maken van een dessert
Het maken van deze desserts is meestal wel erg tijdrovend, maar toch wil je als chef zoveel mogelijk indruk maken met een spectaculair uitziend en smakend dessert. Om tijd te besparen kan je natuurlijk ook kiezen voor een kant en klaar dessert, en daar dan je eigen taste aan geven.
De bekendste desserts zijn natuurlijk ijs, pudding, stukken fruit, vla en ook met yoghurt is een dessert maken mogelijk.
Top 10 desserts:
Zo is er ook een top 10 klassieke desserts gemaakt :
- Eton Mess
- Creme Brulee
- Crepes Suzette
- Lemon Posset
- Tiramisu
- Chocolade Mousse
- Poires Belle Helene
- Trifle
- Sabayon of Syllabub
- Crumble