Events voor feestdagen

Deze events zijn feesten die worden gegeven vanwege een feestdag in Nederland, hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan koningsdag en bevrijdingsdag.

Tijdens koningsdag worden er enorm veel evenementen georganiseerd om te vieren dat de koning jarig is en op bevrijdingsdag vieren wij onze bevrijding tijdens de tweede wereldoorlog.

Holi-Phagwa

Er zijn natuurlijk ook religieuze evenementen voor feestdagen. Een voorbeeld is het Holi-Phagwa feest. Dit feest wordt rond maart gevierd en staat in het teken van overwinning. Het lente feest waarbij de overwinning van het goede op het kwade wordt gevierd.

Carnaval

Carnaval is eigenlijk van oorsprong een gekerstend heidens volksfeest. Het valt binnen de christelijke traditie op de zondag, maandag en dinsdag.

Het carnavalsfeest wordt in Nederland vooral in het zuiden van het land gevierd in Noord-Brabant, Limburg, Zeeuws-Vlaanderen, regio Arnhem/Nijmegen, delen van de Achterhoek, Salland, Twente en in sommige Utrechtse plaatsen als Harmelen, IJsselstein, Montfoort en Oudewater.